luni , aprilie 15 2024
Breaking News

Aerator si Dispenser Electric

De ce este nevoie de un aerator si dispenser electric?

Cand vine vorba despre accesorii pentru vin, cu siguranta trebuie sa va ganditi si la un aerator si dispenser electric. Acestea sunt accesorii care pot face diferenta intre o experienta memorabila si una mai putin placuta, mai ales in cazul degustatorilor de vin.

Discutam despre accesorii pentru vin, care sunt deosebit de eficiente pentru a va oferi un gust mai bun cand degustati vinul. In randurile de mai jos vom discuta despre aceste accesorii, si despre aerarea vinului. Informatiile pe care le veti descoperi sunt foarte interesante, si cu siguranta va vor fi de mare ajutor.

Aerator si dispenser electric: Ce face acesta?

Un aerator de vin forteaza vinul sa interactioneze cu aerul printr-o palnie de oxigen sub presiune. Acest proces de aerare instantanee accelereaza:

  • Oxidarea: Cand vinul este expus la mult oxigen, unii compusi, cum ar fi etanolul (alcoolul), trec printr-o reactie chimica. Acest proces ajuta la reducerea mirosului intepator pe care il obtineti uneori imediat ce deschideti o sticla de vin.
  • Evaporarea: Aerarea are ca rezultat de asemenea, evaporarea sulfitilor si a etanolului. Acest lucru ajuta la reducerea notelor sulfurice pe care le puteti gusta si mirosi intr-un vin.

Aeratorul trece aroma vinului la urmatorul nivel. Odata ce v-ati aerat vinul, aromele volatile de sulf si etanol vor disparea. In acest fel, vinul dvs. gazos dezvolta un profil de aroma mai moale si mai imbunatatit, permitandu-va sa gustati intreaga gama de note subtile si complexe.

Aerator si Dispenser ElectricAccesoriul ii permite vinului sa respire rapid. Aerarea vinului accelereaza procesul de respiratie a vinului si va permite sa va bucurati de el imediat.

De asemenea, este recomandat sa folositi un aerator si dispensar electric deoarece, un aerator de vin va scumpi gustul vinului ieftin daca bei cu buget redus. Asa ca nu trebuie sa cheltuiti sume mari de bani pentru a va bucura de o sticla de vin de calitate.

De cate tipuri sunt aeratoarele de vin?

Asadar, daca pana acum ati aflat de ce este nevoie de un aerator si dispenser electric, acum trebuie sa mergem mai departe. Este recomandat sa cunoasteti si tipurile de aeratoare, astfel incat sa puteti alege cel mai potrivit accesoriu nevoilor dvs.

Iata care sunt tipurile de aeratoare de vin carora trebuie sa le acordati atentie:

  • Aerator de vin portabil: il tineti peste un pahar de vin si turnati vinul prin el. Acest accesoriu are o sectiune de aerare care colecteaza si aeriseste o parte din vin inainte de a-l canaliza in pahar.
  • Aerator de vin: un aerator de vin are o palnie care se fixeaza pe partea superioara a sticlei. Vinul trece printr-o camera de aerare inainte de a-l introduce in pahar.
  • Aerator electric pentru vin: Cu un aerator electric pentru vin, vinul este aspirat intr-o camera de aerisire si apoi turnat in pahar cu doar o apasare a unui buton.

Ce vinuri ar trebui aerate?

Nu in ultimul rand, cand discutam despre aerator si dispenser electric pentru vin, trebuie sa stiti ce vinuri ar trebui aerate. Ei bine, majoritatea vinului rosu poate beneficia de o anumita aerare, in special de vinul ieftin.

Un vin tanar cu texturi complexe de tanin si un vin rosu corpolent (precum majoritatea Cabernet Sauvignon si Syrah) beneficiaza de asemenea de aerare. Un aerator de vin poate, de asemenea, sa filtreze sedimentele vinurilor mai vechi.

Totusi, daca este un vin foarte fragil, invechit , opteaza pentru aerare cu un decantor. Este posibil ca vinurile mai usoare, cum ar fi Pinot Noir, sa nu aiba nevoie de aerare.

Cand vine vorba despre vinul alb, ce mai bine este sa aerati vinul care este mai greu, cum ar fi vinurile din Burgundia, Bordeaux si Alsacia.

Dar daca aveti de-a face cu un vin mai tanar, puteti sari peste aerare, deoarece albii tineri aproape ca au taninuri. In ceea ce priveste vinurile spumante, acestea nu au de obicei nevoie de aerare.

About Redesign Website

Close