luni , aprilie 15 2024
Breaking News

Dezinfectant Spital

Tipuri comune de dezinfectant spital

Un dezinfectant spital este necesar pentru pastrarea unui mediu curat in unitatile de sanatate. Aici ne referim la spitale (de stat si private) cat si la clinici medicale (de stat si private) sau centre de ingrijire a sanatatii.

Un dezinfectant de acest tip contine diverse substante chimice, si este special conceput pentru a putea sa elimine sau sa reduca la minim riscul infectarii cu agenti patogeni. Unii dintre acesti agenti patogeni sunt bacterii, virusi, ciuperci si alte microorganisme.

De obicei, dezinfectantele spitalicesti sunt special concepute pentru a putea actiona cu succes impotriva unui spectru larg de agenti patogeni. Aceste dezinfectante au totodata rolul de a preveni transmiterea bolilor in mediul medical.

Tipuri de dezinfectant spital

In cadrul unui spital sau al unei clinici medicale, pot fi folosite diverse tipuri de dezinfectant spital. Vom face o scurta trecere in revista a unora dintre cele mai populare tipuri de dezinfectant.

1. Clor sau dezinfectanti care contin si clor

Clorul este deosebit de eficient impotriva unei game variate de agenti patogeni. Totodata, trebuie sa stiti despre clor ca poate fi folosit cu succes pentru a dezinfecta diverse tipuri de suprafete.

Inainte de a folosi dezinfectanti pe baza de clor, trebuie sa stiti ca aceste produse sunt adesea foarte concentrate.

Dezinfectant SpitalDin acest motiv, este necesar sa puneti in aplicare protocoalele de diluare. Trebuie sa mai stiti despre clor ca poate sa va irite pielea si ochii. Poate sa va decoloreze articolele de vestimentatie si poate fi coroziv pentru metal. Deci, trebuie sa aveti mare grija cand folositi un dezinfectant spital pe baza de clor.

2. Peroxid de hidrogen si acid peracetic

Mai multe produse combinate precum peroxid de hidrogen/acid peracetic, sunt autorizate de FDA ca dezinfectanti in institutiile de ingrijire a sanatatii. Combinarea acidului peracetic cu peroxid de hidrogen creste eficacitatea acestuia, in special impotriva micobacteriilor rezistente la glutaraldehida.

Glutaraldehida este un alt dezinfectant chimic puternic si de nivel inalt care are probleme de mediu. Poate provoca iritatii ale pielii si simptome pulmonare.

Prin urmare, in asociatiile de ingrijire a sanatatii, se recomanda de obicei utilizarea unei alternative de glutaraldehida. Aceasta poate include atat peroxid de hidrogen si acid peracetic, cat si produse combinate peroxid de hidrogen/acid peracetic.

3. Orto-ftalaldehida

OPA este considerata o alternativa mai sigura la glutaraldehida. Este aprobat de FDA ca un dezinfectant de inlocuire la nivel inalt pentru endoscoape.

Cu o activitate microbiana excelenta, o activitate sporicida si bactericida buna si o activitate micobacteriana chiar mai buna decat glutaraldehida, OPA este mai stabil si are un risc de expunere mai mic. De asemenea, este adesea mai scump, dar poate fi mai rentabil, deoarece nu aveti nevoie de acelasi sistem extins de ventilatie pe care il aveti cu glutaraldehida.

4. Fenolici

Dezinfectant Spital – Considerati dezinfectanti de nivel scazut si mediu, dezinfectantii fenolici care sunt inregistrati la EPA sunt utilizati pentru a dezinfecta suprafetele neporoase si articolele din institutiile de ingrijire a sanatatii. Dezinfectantii fenolici au fost folositi in spitale de mult timp.

Dezinfectantii fenolici perturba membranele celulare ale microorganismelor si sunt virucide, fungicide, bactericide si tuberculocide eficiente. Cu toate acestea, aceste produse nu sunt eficiente impotriva bacteriilor care formeaza spori.

5. Iodofori

Iodoforii sunt complexe de iod combinate cu un purtator sau agent de solubilizare. Iodul este bine cunoscut pentru proprietatile sale antiseptice, si are de asemenea, proprietati viricide, fungicide, bactericide, tuberculocide si sporicide.

Iodoforii, cum ar fi poloxamer-iodul si povidona-iodul, au o actiune microbiana mai buna, sunt mai stabili si prezinta un risc de expunere mai mic decat solutiile de iod in sine. Iodoforii sunt folositi pentru curatarea echipamentelor medicale, cum ar fi termometrele si dezinfectarea sticlelor de hemocultura din spitale.

About Redesign Website

Verifica si

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protezele folosite de dentistii specializati in protetica si estetica dentara Brasov In momentul in care …

Close