luni , aprilie 15 2024
Breaking News

Protetica si Estetica Dentara Brasov

Protezele folosite de dentistii specializati in protetica si estetica dentara Brasov

In momentul in care pacientii doresc inlocuirea dintilor lipsa sau deteriorati, specialistii in protetica si estetica dentara Brasov le pot propune diverse solutii.

Fireste, este vorba despre protezele dentare, dar aici exista mai multe optiuni. In cazul in care doriti sa aveti din nou o dantura frumoasa, doriti sa puteti zambi din nou si sa va simtiti in largul dvs. peste tot, inlocuiti dintii lipsa cu proteze dentare de diferite tipuri.

Despre optiunile pe care le au pacientii la dispozitie pentru a-si recapata dantura si zambetul, vom discuta in continuare.

Tipuri de proteze recomandate de dentistii specialisti in protetica si estetica dentara Brasov

Exista diverse tipuri de proteze pe care specialistii in protetica si estetica dentara Brasov le recomanda pacientilor. Iata ce optiuni au pacientii:

1. Proteza dentara fixa

Proteza dentara fixa este o solutie care ii ofera pacientului o inlocuire dentara de inalta calitate. Pe langa durabilitate, acestea creeaza o senzatie confortabila si naturala. Principalele cauze ale pierderii dintelui sau a coroanei dentare sunt de obicei cariile si parodontita.

Cariile distrug tesuturile dure ale dintilor (smalt si dentina), in timp ce parodontita este o boala dentara care dauneaza osului care sustine dintii, iar daca este lasata netratata, poate duce la pierderea intregului dinte (atat radacina, cat si coroana).

Procedurile de amplasare pentru coroana si punte dentare incep cu modelarea dintelui. Apoi va fi luata o amprenta dentara, iar un laborator dentar va fabrica un dinte inlocuitor care va fi cimentat la locul sau.

Uneori va fi mai intai necesar sa se trateze orice carie de pe dintii de care va fi atasata puntea, si, eventual sa se intareasca acei dinti cu restaurari.

Dupa modelare, dintii sunt foarte sensibili, asa ca se va pune la loc o coroana sau o punte temporara pentru a acoperi dintele pregatit in timp ce se realizeaza coroana sau puntea permanenta.

2. Coroane ceramice

Dentistii care s-au specializat in protetica si estetica dentara Brasov le pot recomanda pacientilor si coroanele ceramice. Acestea sunt dispozitive protetice fixe care imita coroana dentara.

Le recomanda dentistii atunci cand dintele este grav deteriorat, ii lipseste o parte sau este neatragator din punct de vedere estetic, dar radacina dintelui este inca puternica si sanatoasa.

Protetica si Estetica Dentara BrasovDintele afectat va fi mai intai modelat, apoi se va face o amprenta dentara si un laborator dentar va fabrica o coroana ceramica care va fi similara ca forma si culoare cu dintii naturali din jur. Bazele coroanelor dentare sunt disponibile intr-o gama larga de materiale, de la metal, zirconiu pana la ceramica integrala.

Cel mai adesea, se recomanda coroana dentara din ceramica deoarece este exceptional de puternica si durabila. Are o rezistenta ridicata la schimbarile de temperatura si la coroziune, este un conductor electric slab, si cel mai important, este biocompatibila.

Rareori provoaca reactii alergice, are o estetica remarcabila si are un aspect foarte natural, motiv pentru care ceramica este o alegere excelenta de material pentru coroane si punti dentare.

3. Punte dentara

Ca solutie pentru inlocuirea dintilor lipsa sau deteriorati, dentistii care lucreaza in cabinetele de protetica si estetica dentara Brasov, pot recomanda si puntea dentara. O punte dentara este un dispozitiv protetic fix care este utilizat pentru a acoperi orice zona a gurii in care lipsesc unul sau mai multi dinti.

O punte este sustinuta de dinti naturali (comparativ cu o punte plasata pe implanturi dentare) care sunt pilite si puntea este cimentata. Acest lucru asigura pacientului o senzatie naturala in gura, deoarece puntea este ancorata de dintii naturali, ceea ce permite functionarea normala a nervului si a maxilarului.

O punte dentara va ajuta la prevenirea miscarii dintilor ramasi, va va restabili zambetul si va ajuta la restabilirea capacitatii de a mesteca si de a vorbi in mod natural. Baza pentru puntea ceramica poate fi zirconiu sau metal.

4. Proteza dentara completa

Specialistii in protetica si estetica dentara Brasov pot recomanda si o proteza dentara fixa. Aceasta este necesara pentru a inlocui toti dintii din gura pacientului din maxilarul superior si inferior si se afla direct pe gingii.

Protezele sunt realizate din acrilic (un fel de plastic) si sunt atasate de cerul gurii prin crearea unei etansari de aspiratie.

Protezele dentare complete sunt utilizate atunci cand pacientului ii lipseste o arcade completa de dinti. Avantajele protezelor complete sunt pretul accesibil si un timp scurt de tratament de la inceput pana la sfarsit.

Cu toate acestea, purtarea prelungita a protezelor dentare poate produce atrofie osoasa si poate provoca o scadere a potrivirii protezelor dentare. Aceste modificari ale osului maxilar pot preveni protezele ulterioare sustinute pe implant.

5. Proteza dentara partiala

Nu in ultimul rand, pacientilor care merg la specialistii in protetica si estetica dentara Brasov, li se poate recomanda si o proteza dentara partiala. Aceste proteze sunt utilizate atunci cand pacientului ii lipsesc doar niste dinti.

O proteza partiala poate avea agrafe care o leaga de restul dintilor. Inchizatoarele ascunse pot fi adesea folosite in locul celor metalice din motive estetice, deoarece sunt aproape invizibile. Se pot realiza si proteze telescopice, acoperind dintii ramasi in interiorul gurii.

About Redesign Website

Verifica si

Dezinfectant Spital

Dezinfectant Spital

Tipuri comune de dezinfectant spital Un dezinfectant spital este necesar pentru pastrarea unui mediu curat …

Close